Internationale normen, zoals die van de International Organization for Standardization (ISO), zijn cruciaal voor de basis van risicomanagement binnen jouw organisatie. In deze blogpost gaan we in op het belang van internationale standaarden voor risicomanagement en onderzoeken we waarom ze zo'n grote noodzaak zijn voor jouw bedrijf.
Lees meerOp donderdag 16 november 2023 organiseerden we de derde editie van de RiskChallenger Experience Day, met als thema Safety & Security. Ruim 40 deelnemers van verschillende organisaties kwamen bijeen in het Leerhotel het Klooster, gelegen in Amersfoort.
Lees meerIn dit blog lees je wat communicatief risicomanagement is en hoe deze werkwijze jouw bedrijf kan helpen om open dialoog te voeren over risico's.
Lees meerIn dit blog onderzoeken we hoe cruciaal risicomanagement is voor het beschermen van de belangen van je bedrijf en hoe het kan helpen om jouw voordelen te maximaliseren ten opzichte van concurrenten.
Lees meerDe standaarden van ISO zijn de norm voor verschillende bedrijfstakken. Voor risicomanagement hanteert men hier de ISO 310000. Lees hier wat de principes van ISO 31000 zijn en hoe het proces volgens deze standaard verloopt.
Lees meerIn een samenwerking is de RiskAdapter geïntroduceerd. Meerdere bedrijven maken op dit moment al dankbaar gebruik van de koppeling. Maar wat houdt de RiskAdapter precies in? Dat lees je hier.
Lees meerTeam Corlaer Cyling fietste zo'n vijfhonderd kilometer om geld op te halen voor de Paulien van Deutekom Foundation. RiskChallenger steunde dit van harte door middel van sponsoring.
Lees meerSafety management is een belangrijk aspect van elke organisatie, waarbij het proactief beheersen van risico's van vitaal belang is voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. RiskChallenger biedt bedrijven een efficiënte en wetenschappelijk onderbouwde software-oplossing voor het beoordelen en beheersen van veiligheidsrisico's.
Lees meerRiskChallenger ondersteunt op gebruiksvriendelijke wijze de risicomanager in het voeren van het juiste gesprek over risico’s op die momenten dat deze ertoe doen. Hiermee worden risico’s vertaald naar effectieve beheersing en verheft het risicodossier zich van verplichting naar meetbaar resultaat. De software draagt bij aan een grotere bewustwording van risicobeheersing. De software is uniek in zijn eenvoud, kracht en functionaliteiten.
Lees meerEr is in de afgelopen tijd al veel geschreven over de nut en noodzaak van risicomanagement voor, tijdens en na het coronatijdperk waarin we ons nu bevinden. Men schrijft over ‘Black Swans’, ‘Novel Risks’ en ‘Risks we can’t foresee’.
Lees meerGa je voor een webapplicatie, Android, iPad of toch Windows? Heb je een keuze gemaakt voor een platform, dan moet je gaan nadenken over de opbouw van je systeem. Hoe bouw je dit op? Hoe flexibel wil je zijn? Waar sla je al je data op? Je moet niet alleen over functionaliteit en interface nadenken, maar ook over de techniek die je gebruikt.
Lees meerRiskChallenger heeft een open-source library gemaakt die foutmeldingen automatisch vertaalt. Zo kan een Nederlandse foutmelding automatisch worden vertaald naar een Engelse foutmelding. Dit scheelt ontwikkelaars veel tijd en energie, omdat ze niet zelf deze basisfuncties hoeven te ontwikkelen en een sterke basis hebben om op te werken. RiskChallenger draagt hier graag aan bij.
Lees meerHet Hoogheemraadschap van Delfland en Waterschap Vechtstromen wilden efficiënter te werk gaan bij het risico-gestuurd werken. Daarom probeerden zij Communicatief Risicomangement. Wat houdt dit in? En wat zijn hun bevindingen?
Lees meer