Blogs van RiskChallenger

Illustratie van een contract

De beheersing van risico’s door middel van Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB)

Door een gebrek aan communicatie en samenwerking tussen opdrachtgever en aannemer kan cruciale informatie en inzichten verloren laten gaan wat risicobeheersing verslechtert. Een communicatief risicomanagementproces maakt het mogelijk dat risico’s worden gedeeld en verwachtingen verduidelijkt, waardoor potentiële conflicten worden voorkomen.

Lees meer
Het logo van RiskChallenger Certified

Wordt een RiskChallenger Certified Company!

RiskChallenger is verheugd om ons nieuwe certificeringsprogramma aan te kondigen! Omdat we voortdurend risicomanagement willen verbeteren, hebben we een uitgebreid certificeringsprogramma geïntroduceerd.

Lees meer
Een illustratie van twee mensen die staan voor een bord met post-its en overleggen.

Essentiële stappen voor een succesvolle start met Risicomanagement

Bedrijven en organisaties gebruiken talloze strategieën en methoden om hun eigen risicomanagementbenadering en -processen te definiëren. Er is echter een essentiële vereiste voor het uitvoeren van risicomanagement in alle organisaties: een plan.

Lees meer
Een illustratie van twee medewerkers die wijzen naar een kalender en kijken op een horloge.

Risicomanagement 'omdat het moet', of omdat je het al dagelijks doet?

Veel organisaties vinden risiciomanagement een moetje. Hoe kun je Risicomanagement gemakkelijk tot je dagelijkse werkzaamheden maken en hoe helpt dat je organisatie bij het nemen van beslissingen? Joris van RiskChallenger bespreekt dit onderwerp en een aantal handige tips voor je.

Lees meer
Stamps van de vijf besproken ISO standaarden

De internationale standaarden voor risicomanagement

Internationale normen, zoals die van de International Organization for Standardization (ISO), zijn cruciaal voor de basis van risicomanagement binnen jouw organisatie. In deze blogpost gaan we in op het belang van internationale standaarden voor risicomanagement en onderzoeken we waarom ze zo'n grote noodzaak zijn voor jouw bedrijf.

Lees meer
Harry Steenwijk presenteert op de RiskChallenger Experience Day

RiskChallenger Experience Day - "Safety & Security" Editie

Op donderdag 16 november 2023 organiseerden we de derde editie van de RiskChallenger Experience Day, met als thema Safety & Security. Ruim 40 deelnemers van verschillende organisaties kwamen bijeen in het Leerhotel het Klooster, gelegen in Amersfoort.

Lees meer
Een illustratie van een conversatie

Communicatief Risicomanagement: Beperk vertraging- & verstoringskosten

In dit blog lees je wat communicatief risicomanagement is en hoe deze werkwijze jouw bedrijf kan helpen om open dialoog te voeren over risico's.

Lees meer
Tekst op de muur "The most dangerous phrase in the language is "we've always done it this way."".

Risicomanagement als concurrentievoordeel voor ALLE bedrijven

In dit blog onderzoeken we hoe cruciaal risicomanagement is voor het beschermen van de belangen van je bedrijf en hoe het kan helpen om jouw voordelen te maximaliseren ten opzichte van concurrenten.

Lees meer
De principes, het kader en het proces bij ISO 31000

ISO 31000: de internationale standaard voor risicomanagement

De standaarden van ISO zijn de norm voor verschillende bedrijfstakken. Voor risicomanagement hanteert men hier de ISO 310000. Lees hier wat de principes van ISO 31000 zijn en hoe het proces volgens deze standaard verloopt.

Lees meer
Een visualisatie van de connectie tussen RiskChallenger en Relatics; RiskAdapter.

RiskChallenger gekoppeld aan Relatics; de RiskAdapter.

In een samenwerking is de RiskAdapter geïntroduceerd. Meerdere bedrijven maken op dit moment al dankbaar gebruik van de koppeling. Maar wat houdt de RiskAdapter precies in? Dat lees je hier.

Lees meer
Een aantal van de fietsers die meedoen in Team Corlaer Cycling.

RiskChallenger sponsort Corlaer Cycling

Team Corlaer Cyling fietste zo'n vijfhonderd kilometer om geld op te halen voor de Paulien van Deutekom Foundation. RiskChallenger steunde dit van harte door middel van sponsoring.

Lees meer
Illustratie van mensen op een bouwplaats

Beheer je veiligheidsrisico's met RiskChallenger

Safety management is een belangrijk aspect van elke organisatie, waarbij het proactief beheersen van risico's van vitaal belang is voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. RiskChallenger biedt bedrijven een efficiënte en wetenschappelijk onderbouwde software-oplossing voor het beoordelen en beheersen van veiligheidsrisico's.

Lees meer
De vier managing partners van RiskChallenger en twee mensen van de Gasfabriek die proosten.

Scale-up RiskChallenger sluit zich aan bij De Gasfabriek

RiskChallenger ondersteunt op gebruiksvriendelijke wijze de risicomanager in het voeren van het juiste gesprek over risico’s op die momenten dat deze ertoe doen. Hiermee worden risico’s vertaald naar effectieve beheersing en verheft het risicodossier zich van verplichting naar meetbaar resultaat. De software draagt bij aan een grotere bewustwording van risicobeheersing. De software is uniek in zijn eenvoud, kracht en functionaliteiten.

Lees meer
De drie pijlers van communicatief risicomanagement; inzicht, eenvoud en doeltreffendheid.

Risico's beheersen: bewustwording, communicatie en inzicht

Er is in de afgelopen tijd al veel geschreven over de nut en noodzaak van risicomanagement voor, tijdens en na het coronatijdperk waarin we ons nu bevinden. Men schrijft over ‘Black Swans’, ‘Novel Risks’ en ‘Risks we can’t foresee’.

Lees meer
Een overzicht van alle aspecten die komen kijken bij het ontwikkelen van een app.

De keuze voor iPad of browser bij RiskChallenger

Ga je voor een webapplicatie, Android, iPad of toch Windows? Heb je een keuze gemaakt voor een platform, dan moet je gaan nadenken over de opbouw van je systeem. Hoe bouw je dit op? Hoe flexibel wil je zijn? Waar sla je al je data op? Je moet niet alleen over functionaliteit en interface nadenken, maar ook over de techniek die je gebruikt.

Lees meer
Een animatie van de vertaling van foutmeldingen.

Translation validation – automatisch vertaalde foutmeldingen

RiskChallenger heeft een open-source library gemaakt die foutmeldingen automatisch vertaalt. Zo kan een Nederlandse foutmelding automatisch worden vertaald naar een Engelse foutmelding. Dit scheelt ontwikkelaars veel tijd en energie, omdat ze niet zelf deze basisfuncties hoeven te ontwikkelen en een sterke basis hebben om op te werken. RiskChallenger draagt hier graag aan bij.

Lees meer
Een grafiek over de oorzaken, het risico en de gevolgen.

Delfland en Vechtstromen omarmen Communicatief Risicomanagement

Het Hoogheemraadschap van Delfland en Waterschap Vechtstromen wilden efficiënter te werk gaan bij het risico-gestuurd werken. Daarom probeerden zij Communicatief Risicomangement. Wat houdt dit in? En wat zijn hun bevindingen?

Lees meer
Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met de opslag van cookies op je apparaat voor het verbeteren van de website, analyse van gebruik en marketing-doeleinden. Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.