RiskChallenger Resilience

Doelgericht Weerbaar, Adequaat Veerkrachtig

RiskChallenger Resilience wil Nederland veiliger maken. Wij zijn scherp op veranderingen in onze omgeving en weten met welke onzekerheden wij te maken hebben. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement helpen wij (C)ISO's, Safety-, Security-, Crisis-, en Business Continuity Managers met het verbeteren van processen en veiligheidsoplossingen.

Serge, gepassioneerd veiligheidsconsultant, coach en docent: ‘In de 20 groepen die ik de afgelopen 4 jaar heb mogen opleiden op het gebied van veiligheid en risicomanagement, heb ik gemerkt wat de meerwaarde is van mijn aanpak en RiskChallengers kijk op risicomanagement. Onze integrale blik, waarin we niet alleen vanuit 1 perspectief kijken maar juist belangen en taken bij elkaar brengen, slaat erg goed aan en dat leeft bij de bedrijven. Hierbij brengen we veel zaken terug naar de basis. Uit de praktijk blijkt bijvoorbeeld dat 9 van de 10 bedrijven niet goed weten wat hun te beschermen belangen zijn, of wat deze belangen eigenlijk bedreigt. Het is dan wel bijzonder dat er ondertussen veel geld wordt uitgegeven aan tal van maatregelen.’

Aanpak

Onze aanpak, die bestaat uit op het eerste oog drie simpele stappen, maakt bij een goede uitwerking in de praktijk iedere keer weer het verschil.

1. Inventariseren van de te beschermen belangen

We inventariseren dat waar het in die organisatie echt om draait, de te beschermen belangen. Dit doen we samen met de juiste mensen in die organisatie, veelal de medewerkers op de werkvloer. We helpen deze belangen categoriseren op impact. Zo weet je welke processen, informatie, mensen en zaken voor de organisatie echt van belang zijn. Hierbij kijken we naar impact op beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

2. Begeleiden van het communicatieve risico assessment

We begeleiden het communicatieve risico assessment. Dit doen we zo objectief mogelijk, anders heeft de risico inschatting weinig waarde. We hechten belang aan de uitkomsten, maar blijven tegelijkertijd constant bewust van het feit dat we om moeten gaan met onzekerheden.

3. Overzichtelijke adviezen

Op basis van de belangen en risico’s komen we tot overzichtelijke adviezen met betrekking tot te nemen acties en maatregelen. Hierbij zorgen we ervoor dat de organisatie kan aantonen dat deze ‘in control’ is en kan aantonen waar onderbouwd wordt afgeweken van de norm of risico’s worden geaccepteerd.

De organisatie is na deze 3 stappen niet meer lukraak maatregelen aan het inzetten, in de hoop dat dit enig positief effect heeft, maar is men vanuit overzicht en inzicht gericht aan het inzetten op veiligheid. Hierbij gaat het voldoen aan (opgelegde) normeringen hand in hand met het daadwerkelijk beoordelen en verminderen van risico’s.

Resilience360

Resilience staat voor weerbaarheid, maar ook voor veerkracht nadat het fout is gegaan. We houden rekening met alle fasen van de veiligheidsketen en zorgen dat we weten welke risico's op de organisatie afkomen en hoe deze zo goed mogelijk te mitigeren. Daarom noemen we onze aanpak en tooling: Resilience360

Neem contact met ons op

Bedankt! We laten z.s.m. van ons horen.
Oeps! Er ging iets mis met het versturen.
Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met de opslag van cookies op je apparaat voor het verbeteren van de website, analyse van gebruik en marketing-doeleinden. Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.