Beheer je veiligheidsrisico's met RiskChallenger

Publicatiedatum:
February 20, 2024
Door:
Team RiskChallenger
Het logo van RiskChallenger.

Safety management is een belangrijk aspect van elke organisatie, waarbij het proactief beheersen van risico's van vitaal belang is voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. RiskChallenger biedt bedrijven een efficiënte en wetenschappelijk onderbouwde software-oplossing voor het beoordelen en beheersen van veiligheidsrisico's.

Wat is Safety management?

Safety management is een belangrijk onderdeel van het werkproces van iedere organisatie. Het is een proactieve benadering van het identificeren, evalueren en beheersen van risico's die de gezondheid en veiligheid van medewerkers kunnen beïnvloeden. RiskChallenger biedt bedrijven de mogelijkheid om safety management kwalitatief beter en efficiënter uit te voeren met behulp van onze software.

Veiligheidsrisico's beheersen met RiskChallenger

Om veiligheidsrisico's te beheersen maakt RiskChallenger gebruik van de Fine & Kinney methode, een wetenschappelijk onderbouwde methode om veiligheidsrisico's in kaart te brengen en te beoordelen. Hierdoor kunnen bedrijven veiligheidsrisico's beter beoordelen en beheersmaatregelen implementeren. Daarnaast is onze software overzichtelijk, communicatief, efficiënt en niet locatie of tijd gebonden, hierdoor is het mogelijk is om in minder tijd een beter RI&E plan op te stellen.

Het belang van een goed RI&E plan

Het hebben van een goed RI&E plan is essentieel om de veiligheid van medewerkers te waarborgen en ongelukken op de werkvloer te voorkomen. Een RI&E plan is een inventarisatie van de risico's binnen een organisatie en een plan van aanpak om deze risico's te beheersen. Dit biedt niet alleen voordelen voor de veiligheid van medewerkers, maar kan ook leiden tot kostenbesparingen en vermindering van verzuim.

De controle en regelgeving van safety management

Sinds 2021 controleert de overheid strenger op de kwaliteit van een RI&E plan. Als deze niet op orde is, kan een boete worden opgelegd en moeten werkzaamheden worden stopgezet. Met de software van RiskChallenger kunnen bedrijven voldoen aan de strenge eisen van de overheid en zorgen voor een veilige werkomgeving voor hun medewerkers.

Volgens de EU-OSHA (European Union information agency for occupational safety and health) blijkt uit onderzoek dat gemiddeld elke euro geïnvesteerd in safety management uiteindelijk 2 euro en 20 cent bespaard kan worden op verzuim.

Ontdek de kracht van safety management met RiskChallenger

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of meld je aan voor onze demo om te zien wat RiskChallenger voor jouw organisatie kan betekenen!  

Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met de opslag van cookies op je apparaat voor het verbeteren van de website, analyse van gebruik en marketing-doeleinden. Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.