Onze vernieuwde brainstorm is live!

Afgelopen weekend is een nieuwe release van de RiskChallenger app online gekomen, met een geheel vernieuwde brainstormfunctie. In deze update zijn verschillende nieuwe features toegevoegd, waar je vanaf nu gebruik van kunt maken!

29 april 2024
Team RiskChallenger

Afgelopen weekend is een nieuwe release van de RiskChallenger app online gekomen, met een geheel vernieuwde brainstormfunctie. In deze update zijn verschillende nieuwe features toegevoegd, waar je vanaf nu gebruik van kunt maken!

Houd de brainstorm open

Vanaf nu houd je een brainstorm binnen RiskChallenger open! Dit betekent dus dat je teamleden meer tijd hebben om na te denken over mogelijke risico’s, zowel voor als na je geplande brainstorm. De facilitator heeft de controle over wanneer de sessie wordt afgesloten, wat zorgt voor duidelijk verwachtingsmanagement. Bovendien biedt deze functie de mogelijkheid om een meer gestructureerde risicosessie te organiseren.

In de vernieuwde brainstorm worden gegevens niet meer lokaal opgeslagen in de browser, waardoor de sessie robuuster is tegen eventuele netwerkproblemen. Je kunt dus gerust het brainstormscherm sluiten zonder gegevens te verliezen. Je hebt altijd weer toegang tot de brainstorm via je e-mail.

Via het deelnemersmenu binnen de brainstorm heb je gemakkelijk inzicht in de online status van alle deelnemers. Zo kun je zien wie er op dat moment actief deelnemen aan de brainstormsessie. Ook volg je in deze brainstorm live welke risico's er worden toegevoegd.

GIS-integratie en filters in de brainstorm

In de vernieuwde brainstorm heb je de optie om risico’s toe te voegen vanuit de GIS-integratie. Met de kaartweergave kun je verschillende kaartlagen bekijken en locatie-specifieke risico’s toevoegen.

Daarnaast is het mogelijk om in de brainstorm gebruik te maken van de filters in het risicodossier. Zo organiseer je de risico’s in de brainstorm makkelijker en minimaliseer je het werk dat gedaan moet worden nadat de sessie is voltooid.

Kies je eigen canvas – plaats risico’s vrij of in een rastervorm

Gebruikers kunnen risico’s vrij plaatsen op het whiteboard canvas waar ze willen. Als je niet gebruik wilt maken van deze functie, schakel je deze uit. Je canvas wordt dan een rastervorm.

Met de vrij plaatsen functie zijn er een aantal extra functies;

Risico’s slepen en positioneren

Plaats je risico’s waar je maar wilt op het canvas. Je hebt op de canvas oneindig bewegingsvrijheid voor je risico’s.

Risico’s groeperen

Risico's kunnen worden gegroepeerd en van een naam worden voorzien, waardoor je risico's binnen dezelfde categorie kunt clusteren. Gebruikers kunnen groepen met meerdere risico's tegelijk verplaatsen.

Risico’s samenvoegen

Het kan voorkomen dat collega’s hetzelfde risico bedenken en invoeren in de brainstorm. Om dit te vergemakkelijken, hebben facilitators de mogelijkheid om risico’s samen te voegen tot één.

Bekijk de video hieronder voor een overzicht van alle nieuwe functies:

Heb je nog vragen over dit artikel?

Neem gerust contact met ons op via de live chat of via

support@riskchallenger.nl