RO-ADviseurs

"De tool van RiskChallenger maakt ons risicomanagement, visueel, interactief en efficiënt. Ik zou niet met een ander systeem willen werken."

8 mei 2023
Team RiskChallenger

Wat zijn de voordelen van RiskChallenger en waarom wordt het tijd om Excel achterwege te laten? We hebben het gevraagd aan een van onze meest gewaardeerde klanten: RO-ADviseurs! Hier lees je het interview met Marc Menger (eigenaar) en Conny Haupt (lead risicomanagement).

Wat is voor RO-ADviseurs de doorslag geweest om risico's te beheren met RiskChallenger?

Conny: "Voordat ik bij RO-ADviseurs in dienst kwam, was ik werkzaam bij Balance. Hier ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de risicomanagementsoftware van RiskChallenger. Ik vond dit destijds al een ontzettend gaaf systeem en dat is me bijgebleven. Voor RO-ADviseurs zagen wij geen andere risicomanagement software die beter aansluit op onze behoeftes"

Marc: "De risicomanager is bij ons de 6e IPM rol; een prominente rol in het IPM team en daarbij wilden we ook een risicomanagementsysteem die goed ‘smoelt’."

Risicomanagement in Excel versus RiskChallenger Software.  

Conny: "Toen ik bij RO-ADviseurs begon aan mijn eerste project als risicomanager heb ik direct de keuze gemaakt om risico's niet in onoverzichtelijke Excel bestanden te verwerken. RiskChallenger was voor ons de oplossing omdat het beheren van risico's eenvoudig en overzichtelijk wordt gemaakt door duidelijke rapportages, filters en een eenvoudig dashboard.

Nu hebben we ontzettend handige functionaliteiten zoals de brainstormsessie bij het maken van een nieuw risicodossier en het gezamenlijk stemmen over de impact van bepaalde risico's. De tool van RiskChallenger maakt ons risicomanagement, visueel, interactief en efficiënt. Ik zou niet met een ander systeem willen werken."

Hebben jullie ook gekeken naar concurrenten van RiskChallenger?

Conny: "In de afgelopen jaren ben ik tijdens mijn werk een aantal systemen bij klanten tegengekomen, maar alleen RiskChallenger heeft de functionaliteit die wij nodig hebben in onze projecten."

Wat zijn voorbeelden van projecten waar RiskChallenger onmisbaar was?

Marc: "We gebruiken RiskChallenger in principe altijd als wij verantwoordelijk zijn voor het risicomanagement. We hebben het gebruikt bij onze IPM-projecten voor Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en in de energiesector. Daarnaast is het gebruikt bij de voorbereiding van de nieuwbouw van een kantoorpand."

Wat zijn de voordelen sinds jullie met de software van RiskChallenger werken?

Marc: "De software vanRiskChallenger geeft ons risicomanagement extra vorm. We verzamelen risico's die we uit de interactieve brainstorm functionaliteit halen, we zien alle risico's en maatregelen duidelijk in een overzicht, en die werken we af. We merken dat het hele risicomanagement proces soepel verloopt. We zijn in controle. Dat werkt ontzettend prettig. Onze risicomanagers zeggen soms: “Ik heb niet meer zoveel te doen!”."

Conny: "Nog een ander voordeel is dat we nu alles binnen een tool hebben. Dit maakt dat we niks meer hoeven over te typen. De risico's uit de brainstormsessie komen rechtstreeks in het risicodossier waar we de geschikte maatregel kunnen koppelen en de voortgang kunnen volgen.

Doordat aan de beheersmaatregelen een deadline gekoppeld kan worden en de RiskChallenger vooraf nog reminders stuurt, wordt de kans op gemiste deadlines aanzienlijk kleiner. In het dashboard staat een overzicht waarin iedereen kan zien voor welke maatregelen een reminder is verstuurd en waarvan de deadline is verstreken."

Welk cijfer geven jullie RiskChallenger?

Conny: "Een 9. Het werkt altijd goed, en als ik ergens niet uitkom danstaan jullie altijd direct klaar voor ondersteuning. Daarnaast is het heel fijn dat de app voortdurend verder wordt ontwikkeld en wij wensen kunnen doorgeven m.b.t. extra functionaliteit."

Marc: "De controle en houvast die de software biedt is voor ons ontzettend belangrijk."

Heb je nog vragen over dit artikel?

Neem gerust contact met ons op via de live chat of via

support@riskchallenger.nl